25 Jan '12, 1pm

Bagaholicboy can only dream. Shophouse loft anyone?

It is hard to imagine that this apartment was previously a dingy looking office unit. But obviously its new owners saw its potential, and we too, as well. Situated on the second storey of a shophouse unit in the charming Joo Chiat area, we wanted to reinvent, with a localised design language, the concept of a chic industrial loft. Well, we end up calling this apartment endearingly by the name of 'the brick loft house'. From the onset, we knew the importance of bringing light and the sense of lightness to the space within. The apartment has to feel as if it's suffused with light. To do that, walls were knocked down to create an outdoor verandah area upon entry. Huge timber framed glass sliding doors are used to further increase light porosity. Generous amount of louvres are used at the rooftop to bring in more light to the mezzanine bedroom. The feel of the industrial is br...

Full article: http://www.farm.sg/projects/details/the_brick_loft/

Tweets